top of page

Om oss

Mitt namn är Daniel Karlsson. 2021 var ett år av stora förändringar i mitt och många människors liv. Jag bestämde mig redan i början av januari 2021 för att förändra hela min livssituation och följa den vision jag sett framför mig i så många år. En dröm om att flytta från min lägenhet i Stockholm till en egen gård i norra Sverige. Jag började med att köpa en skåpbil som blev mitt stora projekt under våren, då jag byggde om bilen till en camper van. Med möjligheten att bo i bilen kunde jag ge mig ut på en lång resa norrut, mot Abisko. På vägen skulle jag leta efter den plats som senare skulle bli mitt hem. Och nu har jag äntligen landat på platsen jag alltid drömt om. Tillfället - en gård intill Lövsjön utanför Föllinge i Krokoms kommun. Här bygger jag nu upp mitt nya liv med nya stora drömmar om ett självförsörjande liv. Följ med mig på min resa genom mina utmaningar mot det självförsörjande livet. 

Fotografi:

Jag har också en passion för naturfotografi, och min nya boplats erbjuder vykortsidylliska miljöer i alla väderstreck  - en njutning för kameran! Följ mig på instagram för att följa min fotografi från Jämtland och gården. Jag säljer även mina foton som exklusiva utskrifter som jag printar själv, signerar och numrerar, på premiumpapper med en professionell skrivare. Ta dig gärna en titt genom mina portfolion för att se mer!

Mat och hälsa:

Odling är en av de största anledningarna till att jag sökt mig ut på landet. Jag har alltid haft en passion för naturen och att ta hand om växter, både inne och utomhus. Men i lägenheten i Stockholm fanns inte platsen att riktigt ta odling av mat på allvar. Jag fyllde  varje sommar balkongen med chili, tomat och potatisplantor, men det blev ändå inte mycket som fyllde talriken av det jag odlat. Jag behövde mer space helt enkelt. Nu har jag möjligheten att äntligen odla i större skala, och kanske till och med bli försäljare av grödor i framtiden!

Mig, Daniel Karlsson
The Northern Opportunity

The Northern Opportunity

bottom of page